ترجمه : دکتر فتانه امیری
نکاتی برای تقویت حافظه
ما در دنیایی پرشتاب و دیجیتالی زندگی می کنیم که مملو از اطلاعات ثابت است. بنابراین، داشتن حافظه قوی و توانایی یادگیری و سازگاری سریع، مهارت ارزشمندی است. چه دانش آموزی باشید که در حال آماده شدن برای امتحانات هستید و چه فردی که قصد موفقیت در حرفه خود را دارید، بهبود حافظه می تواند تأثیر قابل توجهی بر زندگی شما داشته باشد. بنابراین، در اینجا چند تکنیک ساده و در عین حال قدرتمند را فهرست می کنیم که می توانید برای تقویت حافظه و افزایش تمرکز در برنامه روزانه خود بگنجانید:
از Mnemonics استفاده کنید
ابزارهای Mnemonics :ابزارهایی هستند که به مغز شما کمک می کنند اطلاعات را به طور موثرتری رمزگذاری و بازیابی کند. این تکنیک شامل ارتباط داده های پیچیده با کلمات، عبارات یا تصاویر ساده است. به عنوان مثال، کلمات اختصاری، قافیه، و داستان سرایی برخی از روش های رایج یادگاری هستند. همچنین، ایجاد تصاویر ذهنی با اطلاعات، یادآوری آنها را آسان می کند. به عنوان مثال، اگر در حال یادگیری یک زبان جدید هستید، مرتبط کردن کلمات با اشیاء یا تجربیات آشنا می تواند به یادآوری آنها کمک کند.
یادآوری فعال را تمرین کنید
نمونه ای از یادآوری فعال این است: به جای خواندن مجدد یادداشت ها، سعی کنید نکات کلیدی را به خاطر بیاورید. میتوان از فلش کارتها برای پیادهسازی یادآوری فعال استفاده کرد، زیرا مغز شما را مجبور میکند تا اطلاعات را به جای اینکه صرفاً تشخیص دهد، از حافظه بیرون بکشد. راه دیگر یادآوری فعال این است که آموخته های خود را به شخص دیگری آموزش دهید. این به تقویت دانش فرد کمک می کند.
از تکنیک تکرار استفاده کنید
یادگیری بی کلام: همه ما این کار را در مدرسه انجام داده ایم و تا حدودی جواب می دهد. تکرار مداوم شامل بررسی اطلاعات در فواصل زمانی فزاینده در طول زمان است. اما ترفند اینجا این است که بعد از کمی فاصله، چیزها را مرور کنیم. به عنوان مثال، پس از یادگیری چیزی جدید، آن را پس از یک روز مرور کنید، سپس پس از چند روز، سپس یک هفته و غیره. این روش از فراموشی جلوگیری می کند و حافظه بلند مدت را تقویت می کند.
هرچه حواس بیشتری را در یادگیری درگیر کنید، مغز شما بهتر از اطلاعات استفاده کرده و آن را حفظ می کند. به جای اینکه فقط بخوانید، سعی کنید به کتاب های صوتی گوش دهید، با دست یادداشت بنویسید یا مفاهیم را با صدای بلند توضیح دهید. تکنیکهای تجسم، مانند کشیدن نمودارها یا استفاده از یادداشتهای رنگی، میتوانند ایدهها را ملموستر و به خاطر سپردن آنها را آسانتر کنند. درگیر کردن حواس متفاوت در یادگیری، هم درک و هم یادآوری اطلاعات را بهبود می بخشد.
روش Loci
این روش شامل ارتباط اطلاعات با مکان های خاص است. به عنوان مثال، به جای به خاطر سپردن یک آدرس، آن را با یک نشانه خاص مرتبط کنید. یا رویدادی را با مکانی که در آن برگزار شده است به خاطر بسپارید. مرتبط کردن یک اطلاعات با اطلاعات دیگر اغلب به خاطر سپردن مطالب در دراز مدت آسان تر می شود.
روش کلمه کلیدی
کلمات کلیدی ساده را با اطلاعات اصلی مرتبط کنید : این به شما کمک می کند چیزها را بهتر به خاطر بسپارید. به عنوان مثال، به پیتزا فکر کنید و فوراً انسان را به یاد ایتالیا بیاندازد. یا به هوش مصنوعی فکر کنید و انسان را به یاد ChatGPT، Groke و برنامه های دیگر بیاندازد. همچنین می توان کلمات کلیدی خود را با اطلاعات دیگر مرتبط کرد. این به شما کمک می کند تا چیزها را بهتر به خاطر بسپارید.
از تکنیک پومودورو استفاده کنید
تکنیک پومودورو یک روش مدیریت زمان است که توسط فرانچسکو سیریلو در اواخر دهه 1980 توسعه یافت. با تقسیم کردن کارهای بزرگتر به فواصل کوتاه، معمولاً 25 دقیقه، و به دنبال آن یک استراحت 5 دقیقه ای، به بهبود تمرکز و بهره وری کمک می کند. پس از تکمیل چهار چرخه، 15 تا 30 دقیقه استراحت طولانی تر گرفته می شود. این روش تمرکز فرد را بهبود میبخشد، فرسودگی شغلی را کاهش میدهد و با ایجاد احساس قابل کنترلتر کردن وظایف، از اهمال کاری جلوگیری میکند.