یک عامل مؤثر بر روند پیری سالم

اشتراک‌گذاری در:

بخشی از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی که در دوران سالمندی بروز می‌کنند، ناشی از عوامل ژنتیکی هستند؛ اما عاملی مهم‌تر که تأثیر زیادی دارد سبک زندگی ناسالم است.

به گزارش ایسنا، عادات نامناسب مانند مصرف غذاهای پرچرب، نداشتن تحرک کافی، استفاده از مواد مخدر و نوشیدنی‌های الکلی، از جمله شاخص‌های سبک زندگی ناسالم‌اند که می‌توانند روند پیری را تسریع کنند. حفظ رژیم غذایی متعادل و فعالیت بدنی منظم باید در صدر اولویت‌ها قرار گیرد، اما آن‌چه می‌نوشید نیز اهمیت دارد. بسیاری از نوشیدنی‌هایی که به‌عنوان «نوشیدنی سالم» معرفی می‌شوند، سرشار از شکر بوده و در واقع فقط کالری اضافی فراهم می‌کنند.
در ادامه به چند نوشیدنی مفید اشاره می‌شود که می‌توانند به روند پیری سالم کمک کنند:

کفیر
نوشیدنی لبنی تخمیری حاوی پروبیوتیک است و حاوی گونه‌های مفید باکتری و مخمر برای سلامت روده. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که مصرف آن را از حدود یک‌چهارم فنجان در روز آغاز کرده و به تدریج به نصف تا یک فنجان ارتقاء دهید.

عصاره استخوان
نوشیدنی گرمی است که از استخوان پخته‌شده تهیه می‌شود و حاوی آمینواسیدهایی مانند گلوتامین، گلیسین، پرولین، هیستیدین، آرژنین و همچنین کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و روی است. این اجزاء می‌توانند به تقویت استخوان و ترمیم دیواره روده کمک کنند. کلاژن موجود در آن نیز ممکن است به انعطاف‌پذیری پوست کمک نماید.

دمنوش گیاهی
دمنوش‌ها با داشتن ترکیبات گیاهی مانند پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها، می‌توانند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کنند—یکی از عوامل مؤثر بر پیری. به‌عنوان مثال، مصرف روزانه یک فنجان دمنوش بابونه می‌تواند به آرامش و بهبود کیفیت خواب کمک کند.

قهوه
قهوه منبع غنی آنتی‌اکسیدان است و ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند مصرف روزانه ۲ تا ۴ فنجان قهوه (ترجیحاً پیش از ساعت ۱۴ بعدازظهر) می‌تواند اثرات محافظتی داشته باشد—البته با حذف شکر زیاد یا افزودنی‌های شیرین.

چای سبز
این نوشیدنی که از برگ گیاه Camellia sinensis تهیه می‌شود، منبعی غنی از ترکیبی به نام EGCG است که ضدالتهاب و آنتی‌اکسیدان است. توصیه می‌شود روزانه ۲ تا ۳ فنجان چای سبز (دم شده به مدت ۲ تا ۳ دقیقه) بنوشید، ترجیحاً قبل از ساعت ۱۴.

چای سیاه
چای سیاه هم از همان گیاه چای سبز به‌دست می‌آید، اما فرآیند دم شدن آن در دمای بالاتر صورت می‌گیرد. این چای شامل پلی‌فنول‌های مفیدی مانند تئافلاوین و تئاروبیگین است که به گوارش و باکتری‌های مفید روده نیز کمک می‌کنند. مصرف ۱ تا ۲ فنجان چای سیاه (پیش از ساعت ۱۴) توصیه می‌شود.

آب
ساده به نظر می‌رسد؛ اما تأمین آب کافی در طول روز حیاتی است. آب نقش مهمی در حفظ تعادل الکترولیت‌ها، سوخت‌وساز و دفع مواد زائد دارد. توصیه می‌شود مصرف آب را با افزودن برش‌های میوه، خیار، یا یخ با طعم طبیعی جذاب‌تر کنید. همچنین گوشی را برای یادآوری نوشیدن آب تنظیم کنید.

منبع: ایسنا — خبر «یک عامل مؤثر بر روند پیری سالم»
برچسب‌ها: #پیری #سبک زندگی #نوشیدنی سالم #کفیر #عصاره‌استخوان #چای سبز #قهوه #آب #سلامت سالمندی

کد خبر:3523

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *