سهیلا فیض بخش، ریاضیدان جوان ایرانی امپریال کالج لندن و ریچارد توماس، ریاضیدان دیگری از این دانشگاه مشترکا به عنوان برنده جایزه oswald veblen انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۵ معرفی شدند.
به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از سایت دیدهبان علم ایران، «سهیلا فیضبخش سال گذشته نیز به دلیل دستاوردهای برجستهاش در هندسه جبری موفق به کسب جایزه «وایتهد» از انجمن ریاضی لندن (lms) شده بود.
این جایزه (whitehead prize) هرساله به ریاضیدانان جوان تاثیرگذار شاغل در انگلستان داده میشود و تاکنون به ریاضیدانان برجستهای مانند اندرو وایلز، سایمن دانلدسن و کوچر بیرکار اهدا شده است.فیض بخش که متولد بيرجند است، مدرك همزمان كارشناسي برق و کارشناسی رياضي محض خود را در سال ۱۳۹۲ از دانشگاه فردوسي مشهد اخذ کرده است.
او که دوبار در تیم دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در مسابقات ریاضی دانشجوئی انجمن ریاضی ایران (سی و سومین و سی و پنجمین دوره) شرکت و در هر دو مسابقه مدال نقره دریافت کرده در نوزدهمین دوره مسابقات بینالمللی دانشجویی ریاضی که در سال ۲۰۱۲ در بلغارستان برگزار شد موفق به کسب مدال برنز شد.
او پس از اخذ مدرک کارشناسی، یک دوره يك ساله post graduate diploma را در مرکز بینالمللی فیزیک نظری عبدالسلام (ictp) در تريسته ایتالیا گذرانده و از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ دانشجوی دکتری در دانشگاه ادينبرو بوده است.
فیض بخش پس از اخذ دکتری خود تحت نظارت آرند بایر ابتدا به عنوان عضو چاپمن و سپس به عنوان محقق پسا دکتری epsrc به امپریال کالج لندن پیوست. وی در سال ۲۰۲۳ با دریافت فلوشیپ تحقیقاتی royal society فعالیت آکادمیک خود را به عنوان مدرس ارشد در کالج امپریال لندن آغاز کرد.
فیض بخش یک سال پس از کسب جایزه وایتهد، در سال ۲۰۲۴ نیز مدال بوریس دوبروین موسسه بین المللی مطالعات پیشرفته تریسته (sissa) در ایتالیا و جایزه آدامز دانشگاه کمبریج را کسب کرد.
تحقیقات فیض بخش و توماس که جایزه oswald veblen در هندسه را برای آنها به ارمغان آورده چشم انداز جدیدی در حوزه نظریه donaldson-thomas (dt) گشوده که طی ۲۵ سال گذشته نقش موثری در تعامل هندسه جبری و نظریه ریسمان داشته است.
به گزارش دیدهبان علم، سهیلا فیض بخش در پی اعلام دریافت این جایزه گفت: «من واقعاً از دریافت این جایزه معتبر مفتخرم و عمیقاً سپاسگزارم زیرا در مورد سفری که من را به این لحظه رسانده فکر می کنم. ریاضیدان زن بودن، به ویژه با افزایش سن و به عهده گرفتن نقش های همسر و مادر، می تواند چالش های منحصر به فردی ایجاد کند. من احساس می کنم بسیار خوش شانس هستم که از حمایت های قابل توجهی – هم در زندگی شخصی و هم در زندگی تحصیلی ام – برخوردار شدم که به من امکان داد علاقه ام به ریاضیات را دنبال کنم.