IPC = International Paralympic committe
در قرن 18 و 19م. تاثیر ورزش در سلامت معلولین کاملا شناخته شده بود. پس از جنگ جهانی اول فیزیوتراپی و ورزش درمانی به اندازه اورتوپدی وجراحی اهمیت به سزایی یافت.
به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از سایت پارالمپیک ورزش درمانی قدم اول برای ابداع ورزش های معلولین بود که سپس به مسابقات و رقابت های ورزشی ختم شد.بعد از جنگ جهانی دوم به دلیل تعداد زیاد معلولین جنگی،ورزش های افراد معلول جسمی –حرکتی پا به عرصه وجود نهاد.
در 28 جولای سال 1948 لندن،هم زمان با افتتاحیه بازی های المپیک،ورزش های با ویلچر آغاز شد.
جنبش پارالمپیک به سال 1948 باز میگردد واین زمانی است که لودویک گوتمن اولین مسابقات معلولان جهان را تحت عنوان استوک مندویل با حضور ورزشکاران قطع نخاعی جنگ جهانی دوم برگزار کرد.
در سال 1928 کمیته هماهنگ کننده ورزش معلولین به نام ICC افتتاح شد.در سال های بعد کشورهای عضو خواستار حضور بیشتر و داشتن نماینده بیشتر در سازمان ها شدند که این منجر به تاسیس موسسه مردمی در سال 1989 به نام IPC شد که تا امروز این موسسه تنها سازمان چند منظوره رشته های ورزشی معلولین در جهان است.
IPC یک سازمان بین المللی غیر انتفاعی است با 160 کمیته ملی پارالمپیک و پنج فدراسیون بین المللی مخصوص ورزش معلولین (فلج مغزی،نابینایان،معلولین کم توان ذهنی، ورزش های با ویلچر)
سازمان هایی که زیر شاخه IPC می باشند عبارتند از:
IWTA = فدراسیون جهانی تنیس با ویلچر
IWBF = فدراسیون بین المللی بسکتبال با ویلچر
CPISRA = انجمن ورزشی معلولین فلج مغزی
INAS-FID = فدراسیون بین المللی کم توانان ذهنی
WOVD = سازمان جهانی والیبال نشسته
IWAZ = فدراسیون بین المللی ورزش های با ویلچر و قطع عضو
IBSA = فدراسیون بین المللی نابینایان.
IPC مسابقات پارالمپیک و دیگر مسابقات ورزش معلولین را در در سطح کشوری و جهانی برگزار می کند.مسابقات در رشته های گوناگون برای جانبازان و معلولین در دنیا در پنج سطح برگزار می گردد:
1) تورنمنت های بین المللی
2) مسابقات منطقه ای
3) مسابقات جهانی(هر دو سال یکبار)
4) مسابقات پارالمپیک(هر چهار سال یکبار)
5) مسابقات باشگاهی
دفتر مرکزی و بین المللی سازمان ورزش های معلولین که رسما در تاریخ 3 سپتامبر 1999 گشایش یافت در شهر بن آلمان مستقر می باشد.