نتایج پژوهشی جدید نشان میدهد که مصرف روزانه آلو خشک میتواند به زنان یائسه کمک کند تا استخوانهای قویتری داشته باشند و خطر شکستگی را کاهش دهند. به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا دریافتند زنانی که روزانه ۴ تا ۶ عدد آلو خشک مصرف کردند، توانستند تراکم و استحکام استخوانهای خود را حفظ کنند؛ در حالی که زنانی که آلو خشک نمیخوردند، طی یک سال کاهش قابلتوجهی در تراکم استخوان بهویژه در ناحیه ساق پا داشتند.
در این مطالعه ۲۳۵ زن یائسه در سه گروه مورد بررسی قرار گرفتند: گروهی که آلو خشک مصرف نکردند، گروهی که روزانه ۵۰ گرم (۴ تا ۶ عدد) خوردند و گروهی که روزانه ۱۰۰ گرم (۱۰ تا ۱۲ عدد) مصرف داشتند. بررسیها با روش تصویربرداری pQCT انجام شد و نشان داد مصرف منظم آلو خشک، بهویژه در میزان متعادل ۴ تا ۶ عدد در روز، تأثیر قابلتوجهی در حفظ تراکم استخوان دارد.
پژوهشگران اعلام کردند آلو خشک سرشار از ترکیبات ضدالتهابی و پلیفنولهایی است که میتوانند فرآیندهای التهابی مؤثر در تحلیل استخوان را مهار کنند. به همین دلیل، این میوه خشکشده بهعنوان یک گزینه طبیعی و موثر برای پیشگیری از پوکی استخوان در زنان میانسال معرفی میشود.
نکته جالب آن است که مصرف زیاد آلو خشک (۱۰ تا ۱۲ عدد در روز) برای برخی شرکتکنندگان دشوار بود و باعث خروج تعدادی از آنها از مطالعه شد؛ بنابراین مصرف روزانه ۴ تا ۶ عدد، هم مؤثرتر و هم عملیتر توصیه میشود.
محققان تأکید دارند هرچند نتایج این مطالعه امیدوارکننده است، اما برای اثبات قطعی اثرات بلندمدت آلو خشک بر سلامت استخوان، نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد.
منبع: ایسنا
برچسبها: آلو خشک، سلامت استخوان، یائسگی، تغذیه، پژوهش