فلاح میگوید: مفهوم «دیپلماسی کودک و نوجوان» بهعنوان یک ظرفیت گفتمانی در تعاملات بینالمللی نقشآفرینی میکند.
به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از خبرگزاری مهر؛ گروه فرهنگ و ادب – زینب رازدشت: واژه کلیدی که در دو سال اخیر برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اهمیت زیادی پیدا کرده، مفهوم «دیپلماسی کودک و نوجوان» است. این ایده بر این اساس است که کودکان و نوجوانان میتوانند بهعنوان یک ظرفیت گفتمانی در تعاملات بینالمللی نقشآفرینی کنند.
در همین زمینه گفتگویی با فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام دادهایم که بخش اول این گفتگو با عنوان «سری دوم عروسکهای نمایشی دارا و سارا در دست طراحی است» منتشر شده است.
فلاح در بخش دوم و پایانی این مصاحبه به جزئیات برنامههای معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری در سال ۱۴۰۴ پرداخت و توضیحاتی درباره آن ارائه کرد.
بخش دوم این گفتگو را از نظر میگذرانید؛
- باشگاه قاف یکی از اقداماتی است که توانست به کشف استعدادهای نوجوانان در حوزه ادبیات بپردازد. این باشگاه تا چه اندازه به اهداف خودش نزدیک شد؟
قاف به نظر من یکی از پدیدههای مثبت و ارزنده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده است. همانطور که میدانید، یکی از مأموریتهای اصلی کانون پرورش فکری بر اساس اساسنامهاش، شناسایی و پرورش استعدادهای ویژه در کودکان است.
ما در کانون پرورش فکری یک مؤسسه صرفاً فرهنگی با اهداف عمومی نیستیم که رویدادهایی جهت سرگرمی یا همگانی برگزار کنیم. مأموریت ما این است که دسترسی کودکان را به ادبیات، کتاب و فرهنگ تسهیل کنیم و در عین حال بستری ایجاد کنیم تا استعدادهای ویژهشان شناسایی و پرورش یابد.
در دورههای مختلف، کانون پرورش فکری نیز روشها و مدلهای متفاوتی را برای شناسایی استعدادها اجرا کرده است. پروژه «قاف» ممکن است به نظر جدید و بدیع بیاید، اما در واقع ادامهدهنده مسیری است که پیشینهای طولانی در تاریخ فعالیتهای کانون پرورش فکری دارد. برای مثال، در گذشته حتی مرکزی برای استعدادیابی کودکان در کانون پرورش فکری تأسیس شده بود که با شیوههای خاص خود این مأموریت را دنبال میکرد.