یک مطالعه: بین تنهابودن و استفاده از ChatGPT ارتباط وجود دارد

اشتراک‌گذاری در:
images

ظاهراً تعامل با چت‌بات‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی می‌تواند در تعدادی از افراد احساس تنهایی ایجاد کند.

به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از سایت زومیت ، مطالعات جدیدی از OpenAI و MIT Media Lab نشان می‌دهد هرچه کاربران زمان بیشتری را صرف گفت‌وگو با ChatGPT کنند، احساس تنهایی بیشتری می‌کنند. این ارتباط در دو مطالعه‌ای که هنوز مورد بررسی داوران همتا قرار نگرفته‌اند، به‌دست آمده است؛ یکی مربوط به خودِ OpenAI با تحلیل بیش از ۴۰ میلیون تعامل با چت‌جی‌پی‌تی و دیگری در MIT Media Lab و با مشارکت افراد به‌مدت چهار هفته.

براساس مطالعه‌ی MIT، گفت‌‌وگو با ChatGPT از طریق متن یا صدا می‌تواند بر تجربه‌ی احساسی فرد تأثیر بگذارد. یافته‌‌های کلی می‌گویند استفاده‌ی بیشتر به افزایش احساس تنهایی و کاهش اجتماعی شدن منجر می‌شود، مثلاً مشارکت‌کنندگانی که قبلاً به این چت‌بات اعتماد داشتند و در روابط انسانی به‌راحتی وابسته می‌شدند، در طول مطالعه احساس تنهایی و وابستگی احساسی بیشتری به ChatGPT داشتند. این اثرات در حالت صوتی کمتر بود، به‌ویژه اگر چت‌بات با لحن خنثی صحبت می‌کرد. 

بحث درباره‌ی موضوعات شخصی در کوتاه‌مدت به تنهایی منجر می‌شد و صحبت درباره‌ی موضوعات عمومی‌تر احتمال وابستگی احساسی را افزایش می‌داد. یافته‌ی مهم مطالعه‌ی OpenAI این بود که داشتن مکالمات احساسی با چت‌جی‌پی‌تی هنوز هم رایج نیست. OpenAI می‌گوید چنین چیزی نشان می‌دهد که حتی اگر یافته‌های MIT کاملاً درست باشند، فراگیر نیستند و محدود به یک گروه کوچک از کاربران هستند.

مطالعات MIT Media Lab و OpenAI شامل محدودیت‌های مهمی می‌شوند، مثلاً هر دو تحقیقات برای دوره‌ی زمانی کوتاهی (یک ماه برای MIT و ۲۸ روز برای OpenAI) انجام شده‌اند. با در نظر گرفتن علاقه‌ی شدید شرکت‌ها به ساختن هوش مصنوعی به‌عنوان یک هم‌صحبت در عرصه‌های مختلف مانند بازی، واضح است که MIT Media Lab و OpenAI به درستی می‌خواهند بدانند چه اتفاقی رخ خواهد داد وقتی که گفت‌وگو با هوش مصنوعی به یک امر عادی تبدیل شود.

کد خبر:2171

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *