موزه تار و پود در محل کارخانه نساجی جنوب یزد افتتاح شد.

اشتراک‌گذاری در:
images
images

به‌گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از میراث‌آریا، آیین افتتاح موزه تاروپود یزد، بزرگ‌ترین موزه بافته‌های خاورمیانه، روز شنبه ۱۱ اسفندماه، در شهر میراث جهانی یزد با حضور مدیرعامل و عضو هیئت‌مدیره گروه موزه‌های دفینه بنیاد مستضعفان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد و جمعی از مسئولان استان برگزار شد.

این موزه ریشه‌دار در فرهنگ باسابقه نساجی و صنایع‌دستی یزد فرصتی جدید و متفاوت از گردشگری برای شهر میراث جهانی فراهم آورده است و به‌ویژه آماده بازدید میهمانان نوروزی از این بافته‌های هنرمندانه در فضایی زیبا و منحصربه‌فرد است.

موزه تار و پود یزد نخستین موزه بافته‌های تاریخی ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود، در یک کارخانه تاریخی راه‌اندازی شده و مجموعه کارخانه جنوب را پس از سال‌ها با یک کاربری مناسب در معرض استفاده قرار داده است.

رئیس بنیاد مستضعفان که به‌صورت ویدئوکنفرانسی در این مراسم سخنرانی کرد، افتتاح این موزه‌ها را گامی مهم در راستای حفظ و معرفی هویت ایرانی دانست و گفت: اینکه بتوانیم هنر، صنعت و دستاوردهای مردم کشورمان را در چنین مجموعه‌هایی به نمایش بگذاریم، افتخاری بزرگ است.

سردار حسین دهقان افزود: این موزه‌ها تنها محل نگهداری اشیا نیستند، بلکه پلی برای ارتباط گذشته و آینده و محلی برای زنده نگه‌داشتن هویت ملی محسوب می‌شوند.
او بابیان اینکه بنیاد مستضعفان از توسعه چنین طرح‌های در سایر استان‌های کشور حمایت خواهد کرد، افزود: ما در تلاش هستیم که چنین فضاهایی را در سراسر ایران گسترش دهیم تا نسل‌های آینده بتوانند بهتر با ریشه‌های فرهنگی و تاریخی خود آشنا شوند.

رئیس بنیاد مستضعفان ادامه داد: حفظ میراث­فرهنگی یک وظیفه ملی است و بنیاد مستضعفان در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

مدیرعامل گروه موزه‌های دفینه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی نیز در این مراسم گفت: موزه تار و پود یزد اولین موزه بافت‌های تاریخی در خاورمیانه است که به رسم یادگار از سوی بنیاد در شهر تاریخی یزد ایجاد شده است.

حمیدرضا سلیمانی افزود: ۶ هزار و ۱۰۰ مترمربع از فضای کارخانه نساجی جنوب که تا شهریور امسال ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته در کمتر از ۶ ماه تکمیل شده و در این موزه بخش کوچکی از تمدن چندین هزارساله فاخر ما در حوزه بافینه‌ها به نمایش درآمده است.

او ادامه داد: کارخانه ریسندگی جنوب یزد برای تبدیل به موزه تار و پود آماده‌شده تا بتواند گنجینه‌ای از فرش‌ها، پارچه‌ها و منسوجات و دست بافته‌های کویری ایران را در معرض نمایش قرار دهد و همچنین در این موزه کارگاه‌های پارچه‌بافی قدیمی احیا شده و قرار است دست بافته‌های «داری» و «غیرداری» احیا و یا به نمایش گذاشته شود.

کد خبر:2031

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *