مصرف تنباکو کاهش مي يابد

اشتراک‌گذاری در:

دکتر تورج عنصري

بر اساس آخرين تخمين هاي سازمان جهاني بهداشت (WHO) روند دخانيات که امروز منتشر شده است، در سراسر جهان 1.25 ميليارد مصرف کننده دخانيات بزرگسال وجود دارد.
روند سال 2022 نشان دهنده کاهش مداوم نرخ مصرف دخانيات در سطح جهان است. از هر 5 بزرگسال در سراسر جهان 1 نفر در مقايسه با 1 در 3 نفر در سال 2000 تنباکو مصرف مي کنند.
اين گزارش نشان مي دهد که 150 کشور با موفقيت مصرف دخانيات را کاهش مي دهند. برزيل و هلند پس از اجراي اقدامات کنترل تنباکو MPOWER شاهد موفقيت هستند، به طوري که برزيل از سال 2010 کاهش نسبي 35? و هلند در آستانه رسيدن به هدف 30? است.
در سال‌هاي اخير پيشرفت‌هاي خوبي در زمينه کنترل دخانيات حاصل شده است، اما زماني براي رضايت وجود ندارد. من از عمقي که صنعت تنباکو براي دستيابي به سود به قيمت جان هاي بي شماري مي رود، شگفت زده شده ام. دکتر روديگر کرچ، مدير دپارتمان ارتقاي سلامت سازمان جهاني بهداشت مي‌گويد: «ما مي‌بينيم که در لحظه‌اي که يک دولت فکر مي‌کند در مبارزه با تنباکو پيروز شده است، صنعت دخانيات از فرصت استفاده مي‌کند تا سياست‌هاي بهداشتي را دستکاري کرده و محصولات مرگبار خود را بفروشد.»
WHO از کشورها مي خواهد که به اعمال سياست هاي کنترل دخانيات و مبارزه با مداخله در صنعت دخانيات ادامه دهند.
در حال حاضر منطقه آسياي جنوب شرقي سازمان جهاني بهداشت با 26.5 درصد بيشترين درصد جمعيت مصرف کننده دخانيات را دارد و منطقه اروپايي با 25.3 درصد فاصله چنداني ندارد. اين گزارش نشان مي دهد که پيش بيني مي شود تا سال 2030 منطقه اروپايي سازمان جهاني بهداشت با شيوع کمي بيش از 23 درصد بالاترين نرخ ها را در سطح جهان داشته باشد. ميزان مصرف دخانيات در ميان زنان در منطقه اروپايي سازمان بهداشت جهاني بيش از دو برابر ميانگين جهاني است و بسيار کندتر از ساير مناطق کاهش مي يابد.
در حالي که اين ارقام به طور پيوسته در طول سال ها کاهش يافته است، جهان تا سال 2025 به کاهش نسبي 25 درصدي مصرف دخانيات خواهد رسيد و هدف جهاني داوطلبانه کاهش 30 درصدي نسبت به خط پايه سال 2010 را از دست خواهد داد. تنها 56 کشور در سطح جهان به اين هدف خواهند رسيد که چهار کشور از آخرين گزارش در سال 2021 کمتر است.
شيوع مصرف دخانيات از سال 2010 در برخي کشورها تغيير چنداني نکرده است، در حالي که شش کشور همچنان شاهد افزايش مصرف دخانيات هستند: کنگو، مصر، اندونزي، اردن، عمان و جمهوري مولداوي.
WHO از کشورها مي‌خواهد که تلاش‌ها براي کنترل دخانيات را تسريع کنند، زيرا هنوز کار زيادي براي انجام وجود دارد. « شاخص تداخل جهاني صنعت دخانيات 2023» که توسط STOP و مرکز جهاني حکمراني خوب در کنترل دخانيات منتشر شده است، نشان مي‌دهد که تلاش‌ها براي محافظت از سياست‌هاي بهداشتي در برابر افزايش تداخل صنعت دخانيات در سراسر جهان بدتر شده است.
بررسي هاي کشوري به طور مداوم نشان مي دهد که کودکان 13 تا 15 ساله در اکثر کشورها از تنباکو و محصولات نيکوتين استفاده مي کنند. براي محافظت از نسل هاي آينده و اطمينان از کاهش مصرف دخانيات، WHO امسال روز جهاني بدون دخانيات را به محافظت از کودکان در برابر مداخلات صنعت دخانيات اختصاص خواهد داد.
ماه آينده، کشورها قرار است در پاناما براي دهمين اجلاس کنوانسيون چارچوب سازمان جهاني بهداشت در مورد کنترل دخانيات (FCTC) گردهم آيند . براي حفظ سلامت جمعيت خود تقويت FCTC WHO يک اولويت بهداشت جهاني است که در اهداف توسعه پايدار مشخص شده است. سازمان بهداشت جهاني آماده حمايت از کشورها در دفاع از اقدامات اثبات شده کنترل دخانيات در مواجهه با دخالت صنعت است.

منبع: who

کد خبر:38

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *