برای اولین بار 5 کودک ناشنوا با آزمایش های ژن درمانی که بصورت مشترک توسط ایالات متحده و کشور چین صورت گرفت ، شنوایی خود را به دست آوردند. به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز این تحقیق روی 6 کودکان ناشنوایی که مبتلا به نوعی ناشنوایی ارثی که از یک جهش زنتیکی به ارث رسیده از والدین ناشی می شود صورت گرفته است. از انجایی که 60 درصد عواملی که منجر به مشکلات ناشنوایی می شوند ارثی هستند ، این پیشرفت درمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
محققان از یک ویروس ، حاوی شکل اصلاح شده ژن ویژه ای که از تولید پروتیین اوتوفرلین فعال جلوگیری می کند برای توسعه این ژن درمانی جدید استفاده کردند. در این پژوهش 6 کودک که دچار ناشنوایی کامل بودند قبل از انجام ژن درمانی مورد آزمایش قرار گرفتند که پاسخ شنوایی ساقه مغز که آستانه بالاتر از 95 دسی بل را نشان می دهد کاملا مشخص و مشهود بود. در این روش پزوهشگران تلاش کردند مشکل ژنتیکی بیماران برطرف شود و از این طریق علت ناشنوایی ارثی آنان مداوا گردد.
طبق گزازش محققان در این روش بعد از 26 هفته ، 5 کودک بهبود شنوایی پیدا کردند که با پیشرفت قابل ملاحظه ای در درک گفتار و تعاملات کلامی آنها همراه بود. گزارشات حاکی از آن است که این روش ژن درمانی عوارض جانبی شدیدی ایجاد نکرده و عوارض اندک این روش نیز زودگذر بودند و تاثیر ماندگاری نداشتند. محققان این پژوهش امیدوار هستند این روش جدید بتواند به یک درمان برای ناشنوایی های ارثی تبدیل گردد. به گفته پژوهشگران قدم بعدی یافتن یک راه حل است که بتوان سلول های سالم و بدون آسیب به گوش بیمار تزریق کرد که به احتمال زیاد در سالهای آینده محقق خواهد شد.
درمان ناشنوایی مادرزادی ، پیشرفتی بزرگ در علم پزشکی
اشتراکگذاری در: