فناوری

اشتراک‌گذاری در:

آیا کنترل هوش مصنوعی امکان پذیر است ؟

در کتاب آینده خود و هوش مصنوعی :غیر قابل پیش بینی ، غیر قابل توضیح ، غیر قابل کنترل ، دکتر رومن وی. یامپولسکی متخصص ایمنی هوش مصنوعی، در مورد خطراتی که هوش مصنوعی برای آینده بشریت دارد هشدار می دهد. او دلایلی بیان می کند که غیر قابل پیش بینی بودن ذاتی و پیشرفت مستقل هوش مصنوعی می تواند چالش های مهم و فجایع گسترده ای برای ایمنی و همسویی انها با ارزش های زندگی انسان ایجاد می کند. او در این کتاب بر نیاز فوری به افزایش تحقیقات و گسترش اقدامات ایمنی برای کاهش خطرات هوش مصنوعی تاکید می کند. یامپولسکی از رویکردی متعادل و متناسب با درک انسان حمایت می کند و اولیت را به کنترل توسعه آن می دهد.
دکتر یامپولسکی طی تحقیقات خود مشخص می کند توسعه هوش مصنوعی بصورت فوق هوشمندانه می تواند منجر به نتایجی جهت انقراض انسان شود. این تحقیقات نشان می دهد پیچیدگی و استقلال سیستم های هوش مصنوعی عدم اطمینان از تصمیمات و اقدامات همسو با ارزش های انسانی را نگران کننده و آسیب رساننده به بشریت است. پیشنهاد یامپولسکی به حداقل رساندن خطرات هوش مصنوعی نیازمند سیستم های شفاف ، قابل درک و قابل تغییر جهت حفظ امنیت انسان و جهان بشریت است. او اشاره می کند بدون اثبات قابل کنترل بودن هوش مصنوعی نباید آن را توسعه داد. تاکید او بر اینست که حتی اگر کنترل های جزیی وجود داشته باشد ، کافی نیست.

دکتر فتانه امیری

پیش گفتار

فناوری به مجموعه‌ای از ابزارها، روش‌ها و دانش‌هایی گفته می‌شود که برای حل مشکلات و انجام کارها به کار می‌روند. هوش مصنوعی از جمله پیشرفته‌ترین‌ فناوری های بشر در قرن‌های متوالی است که تأثیرات عمیقی بر زندگی انسان‌ها داشته است. هوش مصنوعی به‌عنوان شاخه‌های علم کامپیوتر، به مطالعه و طراحی سیستم‌هایی می‌پردازد که بتوانند کارهایی را انجام دهند که تا پیش از آن تنها توسط انسان‌ها انجام می گرفت.
تأثیرات شگفت انگیزفن‌آوری‌های جدید در زندگی افراد دارای معلولیت نیز بسیار مشهود است . این فناوری‌ ها به افراد معلول کمک کرده‌اند تا با محدودیت‌های خود کنار بیایند و زندگی مستقل‌تری را تجربه کنند، بتوانند به امکانات بیشتری دسترسی یابند و مشارکت بیشتری در فعالیت های اجتماعی داشته باشند.
به‌عنوان مثال، فناوری‌های کمکی مانند ویلچرهای برقی، سمعک‌ها و چشم‌های مصنوعی به افراد کمک کرده‌اند تا به‌راحتی حرکت کنند، بشنوند و ببینند. همچنین، فناوری‌های ارتباطی مانند اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به افراد کمک کرده‌اند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند و از اطلاعات و خدمات موجود در جامعه بهره‌مند شوند.
پایگاه خبری پهنه پرواز در جهت توسعه اهداف خود مبنی بر اطلاع‌رسانی و آگاهی‌سازی مردم در زمینه‌های مختلف، بخش ویژه‌ ای را به هوش مصنوعی و فناوری اختصاص داده است. این بخش با هدف ارائه آخرین اخبار، مقالات و گزارش‌های مرتبط با تکنولوژی و فناوری راه‌اندازی شده است.
در این بخش، اطلاعات متنوعی از اخبار، مقالات و گزارش های تخصصی، مصاحبه‌ها و گفتگوهای مرتبط با هوش مصنوعی و فناوری های یاری رسان و همچنین معرفی محصولات ، خدمات و مراکز فعال دراین حوزه ارایه می گردد.
امیدواریم با ارائه اطلاعات و ابزارهای معتبر و به‌روز، بتوانیم گام موثری درافزایش آگاهی و اطلاعات جامعه و همچنین توانمندسازی افراد دارای معلولیت برداریم. در پایان، از همه پژوهشگران ، نویسندگان و علاقه‌مندانی که ما را در راه‌اندازی و توسعه این بخش یاری می‌کنند، صمیمانه سپاسگزاریم.

دکتر فتانه امیری
مدیر مسول پایگاه خبری پهنه پرواز

مدیرعامل آنتروپیک: هوش مصنوعی تا یک دهه دیگر می‌تواند عمر انسان را دوبرابر کند

«داریو امودی» (Dario Amodei)، مدیرعامل آنتروپیک، در مصاحبه جدیدی صحبت‌های جالبی درباره آینده هوش مصنوعی کرده است. او می‌گوید با این فناوری می‌توانیم طی ۵ تا ۱۰ سال دیگر به پیشرفت‌های ۱۰۰ سال آینده عرصه‌هایی مثل زیست‌شناسی دست یابیم. همین امر می‌تواند طول عمر انسان را دو برابر افزایش دهد

به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از دیجیاتو: «داریو امودی» (Dario Amodei)، مدیرعامل آنتروپیک، در مصاحبه جدیدی صحبت‌های جالبی درباره آینده هوش مصنوعی کرده است. او می‌گوید با این فناوری می‌توانیم طی ۵ تا ۱۰ سال دیگر به پیشرفت‌های ۱۰۰ سال آینده عرصه‌هایی مثل زیست‌شناسی دست یابیم. همین امر می‌تواند طول عمر انسان را دو برابر افزایش دهد.

داریو امودی در مصاحبه با وال استریت ژورنال گفت:
«حدسم این است که اگر واقعاً موارد لازم برای هوش مصنوعی را به‌درستی دریافت کنیم، می‌توانیم ۵ یا ۱۰ سال آینده در زمینه‌هایی مانند زیست‌شناسی ۱۰۰ سال پیشرفت کنیم. اگر به آنچه انتظار داریم انسان‌ها ۱۰۰ سال آینده در مثلاً زیست‌شناسی انجام دهند، فکر کنید، دوبرابرکردن طول عمر انسان اصلاً دور از ذهن نیست.»

داریو امودی Ph.D رشته بیوفیزیک دانشگاه پرینستون را دارد و قبل از آنکه وارد دره سیلیکون شود، محقق فوق‌دکترای دانشگاه استنفورد بود، اما پیش‌بینی امودی درباره دوبرابرکردن عمر انسان در چنین مدت کوتاهی صرفاً حدس‌وگمان است و شاید دقیق نباشد.

این اولین باری نیست که داریو امودی از پتانسیل هوش مصنوعی در زیست‌شناسی و سلامت تعریف می‌کند. اکتبر ۲۰۲۴ او در مقاله‌ای بلند به این موضوع اشاره کرده بود که هوش مصنوعی درنهایت می‌تواند منجر به پیشرفت در درمان تقریباً تمام بیماری‌های عفونی طبیعی، ازبین‌بردن بیشتر سرطان‌ها و درمان‌های مؤثر بیماری‌های ژنتیکی شود.

امودی در مصاحبه جدیدش گفت ۳ تا ۶ ماه گذشته بیش‌ازپیش مطمئن شده که سیستم‌های هوش مصنوعی درحال پیشرفت هستند تا درنهایت تقریباً در همه وظایف از انسان پیشی بگیرند. او می‌گوید:
«حدس من این است که تا سال ۲۰۲۶ یا ۲۰۲۷، سیستم‌های هوش مصنوعی خواهیم داشت که تقریباً در همه‌چیز از همه انسان‌ها بهتر هستند.»

البته امودی اذعان دارد پیشرفت سریع این فناوری با محدودیت‌هایی مواجه است. او می‌گوید: «چیزی که ما را در کاربرد‌های مثبت [هوش مصنوعی]بیش از همه عقب نگه می‌دارد، دنیای فیزیکی و محدودیت‌های نهاد‌های انسانی است.» البته به عقیده او، دارو‌هایی که هوش مصنوعی توسعه می‌دهد همچنان باید تحت آزمایش‌های بالینی قرار بگیرند.

«لری الیسون»، هم‌بنیان‌گذار اوراکل، نیز درباره اهمیت هوش مصنوعی در بهبود سلامت انسان با امودی هم‌نظر است. او هفته گذشته در کاخ سفید سخنرانی کرد و گفت در آینده هوش مصنوعی می‌تواند در تشخیص و ساخت واکسن‌های درمانی سرطان کمک کند و طی ۴۸ ساعت این واکسن‌ها را در دسترس همه قرار دهد.
دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود ۱۵ سال نیز از نگارش اولین متن رسمی می گذرد.

کد خبر:23

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *