جاذبه های گردشگری ادبی در تهران

اشتراک‌گذاری در:

امروزه صنعت گردشگری به عنوان یکی از صنایع مهم و درآمدزا در هر کشوری به حساب می آید که باعث شده تا دولتها به این مهم بیش از گذشته توجه کنند وبه دنبال احیای مجدد این صنعت باشند. مفاهیم صنعت گردشگری در مورد طبیعت با مسافرت، ارتباط نزدیکی دارد و گردشگر سعی دارد در حین سفر از اماکن مختلف دیدن کند و با تاریخچه و روایتهای مکانهای مورد نظر هم آشنا شود.گردشگری هر روز در حال گسترش است وبه روی گردشگران پنجره ای نو با تجارب جدید بازمیکند که لذت سفر را چند برابر میکند.
گردشگری انواع مختلفی دارد و گردشگری شهری گونه ای ازگردشگری ست  که در آن به مردمی اشاره میکند که به شهرهای دیگر سفرمیکنند تا ازجاذبه های مختلف فرهنگی،تاریخی،معماری،هنری، موزه ها و خانه موزه ها،معابد و آرامگاهها،کاخ ها،فستیوال ها،رستوران ها،بازارها و مساجد بازدید کنند که به نوبه خود تاثیر قابل توجهی بر رونق اقتصادی شهرها دارد.این نوع گردشگری تجربه بی نظیر و زنده است که گردشگررو به دنیایی از تنوع فرهنگی و تاریخی هدایت میکند. گردشگری شهری در ایران یک صنعت فعال و پررونق به حساب می آید چرا که به دلیل قدمت و تاریخ غنی ایران و همچنین وجود جاذبه های گردشگری تاریخی ، تنوع فرهنگی ،تنوع اقوام و آداب و رسوم و همچنین جاذبه های زیبای مشتاقانی برای آشنایی با این اشخاص و مکانها فرصت را مغتنم میشمرند و به دیدن این مکانها میروند.

همانظور که در بالا گفته شد گردشگری روز به روز درحال گسترش است و قابلیت این را دارد تا با مفاهیم مختلف ترکیب شود و گونه ای جدید از گردشگری رو بوجود اورد. ” گردشگری ادبی ” در حقیقت یک نوع گردشگری فرهنگی ست که هدف آن آشنایی بااماکن مربوط به نویسندگان،شعرا ،هنرمندان و آثار آن ها هست. ایران با داشتن شاعران و نویسندگان معروف یکی از قطبهای گردشگری ادبی ست که در این میان هم تهران به دلیل موقعیت سیاسی و وجود مراکز فرهنگی و هنری مورد توجه شاعران و نویسندگان زیادی بوده و به همین دلیل پتانسیل بالایی برای ترویج گردشگری ادبی را داراست.

در تهران چهره های مشهور ادبی میزیسته اند که هرکدام در نوع خودش منحصر به فرد بوده است. کسانی که حتی شاید در برخی وقایع جامعه هم تاثیرگذار بوده اند. از انجاییکه هدف ازنوشتن این مطلب معرفی جاذبه های گردشگری ادبی در تهران هست در خاتمه به چند خانه موزه که متعلق به این افراد است و دیدنشان خالی از لطف نیست اشاره میکنم :

خانه موزه اخوان ثالث
مهدی اخوان ثالث متولد ۱۰ اسفند ۱۳۰۷، شاعر، ادیب و موسیقی‌پژوه ایرانی است که با تخلص م. امید شعر می‌سرود. او از شاعران سبک نیمایی و استاد در زمینه شعر کلاسیک ایرانی بود.وی 4 شهریور سال هزاروسیصدو شصت و چهار به علت سکته قلبی درگذشت.
موزه اخوان ثالث، خانه موزه اخوان ثالث یا منزل مهدی اخوان ثالث در منطقه شش تهران به نشانی
تهران، خیابان فاطمی، خیابان دائمی، خیابان خجسته، پلاک 29 واقع است.
قدمت خانه موزه اخوان ثالث به دوران پهلوی دوم و دهه چهل می‌رسد و در سال 1382 به فهرست آثار ملی ایران اضافه شده است. مهدی اخوان ثالث از شهریور سال 1357 تاآخرین‌نفس یعنی 4 شهریور 1369 در این خانه زندگی می‌کرد..

خانه موزه نیما یوشیج

علی اسفندیاری (۲۱ آبان ۱۲۷۶ – ۱۳ دی ۱۳۳۸) که با نام نیما یوشیج شناخته می‌شود، شاعر ایرانی بود. او بنیان‌گذار شعر نو فارسی و ملقب به «پدر شعر نو» در ایران است که از ایشان به عنوان یکی از تاثیرگذارترین شاعران در شعر معاصر یاد کرده اند.

خانه یوشیج در تهران در محله دزاشیب واقع است. این خانه توسط نیما و همسرش ساخته شده است. به گفته فرزند نیما هزینه ساخت این خانه از وامی که مادرش گرفته بود تأمین شده است. ظاهرا قدمت خانه اواخر دوره پهلوی اول میباشد. این خانه به ثبت ملی رسیده است .

آدرس: تهران، تجریش، خیابان دزاشیب خیابان رمضانی، کوچه رهبری
خانه پروین اعتصامی
یکی دیگر از شاعرانی که زمانی در تهران می زیسته است پروین اعتصامی ست . رخشنده اعتصامی که اسم اصلی اوست در 25 اسفند 1285 در تبریز زاده شده است . وی تا 7 سالگی در تبریز بوده و سپس به واسطه کار پدرش به تهران می آیند. او بعده ها که شاعر میشود اسم پروین رو انتخاب میکند.اگر چه درتبریز خانه ای به نام وی باقی مانده اما در تهران هم خانه پدری وی قابل بازدید است . خانه پروین اعتصامی، بعدها توسط برادرانش به مالکان دیگری فروخته شد و بخش‌هایی از خانه با دیوارچینی از عمارت اصلی جدا گردید. با این حال هنوز این خانه بسیار زیباست و چیزهای زیادی را از زندگی پروین و خانواده‌اش می‌گوید
آدرس : خیابان مصطفی خمینی، پائین تر از چهارراه سرچشمه، کوچه شهید علیزاده کمیلی، پلاک 10، 8، 6

کد خبر:1401

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *