جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تنها هدف کاریکاتوریست ها خندان مردم نیست

اشتراک‌گذاری در:

به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از  سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، هر سال در روز جهانی کاریکاتور از همه هنرمندان خلاق گذشته و حال که قطعات جذابی خلق کرده‌اند، تجلیل می‌شود. در طول سال‌ها، کاریکاتوریست‌ها با استعداد‌های خود توانستند طنز و سرگرمی را وارد زندگی ما کردند، در حالی که اثر آن‌ها باعث فکر و بحث در آدم هم می‌شود.

کاریکاتور‌ها قسمت اصلی روزنامه صبح برای بسیاری از ما در دوران نوجوانی بودند. همانطور که بزرگتر که شدیم با داستان‌های بسیار جذابی مانند سندمن ماوس و نیل گیمن آشنا شدیم. دنیایی که با ضربه‌های قلم ساخته می‌شوند و این هنر را کاریکاتوریست‌ها به وجود آوردند و روز ملی کاریکاتوریست‌ها به آن‌ها و هنرشان تقدیم می‌شود.

 در ادامه این مطلب به روز جهانی کاریکاتور می‌پردازیم و از تاریخچه این روز خواهیم گفت.

به مناسبت روز جهانی کاریکاتور نگاهی به تاریخچه این هنر خواهیم داشت. ریچارد اف. اوتکو، در سال ۱۸۹۵، یک بچه طاس کوچک با پیراهن شب زرد را در یک نشریه بزرگ آن زمان، نیویورک ورلد، به دنیا معرفی کرد. بسیاری از روزنامه نگاران آن دوران به خود روزنامه با نوعی تحقیر نگاه می‌کردند، اما بچه زرد مورد استقبال قرار گرفت.

ریچارد زمانی که برای اولین بار این شخصیت را خلق کرد، منجر به انقلابی در نحوه بیان و ارائه داستان‌ها در قطعات هنری شد. در واقع او یک محتوای استاندارد جدید برای روزنامه‌ها در همه جا تولید کرد.

طولانی‌ترین کاریکاتور که در روزنامه در طول تاریخ چاپ شده است، کاریکاتور بچه‌های کاتزنجامر نام دارد. این کاریکاتور در سال ۱۸۹۷ در طنز آمریکن منتشر شد و به دستان سه کاریکاتوریست مختلف کشیده شده است.

رودولف دیرکس کاریکاتوریست اصلی کمیک، یکی از اولین کسانی بود که به‌طور منظم گفتگو را از طریق بادکنک‌های سخنرانی نشان داد. بادکنک‌های سخنرانی در اوایل دهه ۱۹۰۰ به‌عنوان شکلی که در آن کاریکاتوریست‌ها دیالوگ را نشان می‌دادند، رواج پیدا کرد.

طولانی‌ترین نوار کارتونی فردی بیش از ۱۱۰۰ فوت طول دارد. این نوار کارتونی را مونس سل وام کاریکاتوریست زن در هند در سال ۲۰۱۹ تولید کرد. این نوار کارتونی بر اساس دوران کودکی مونس و برخی از خاطرات او از روستای خود از طریق شخصیت خیالی او ساخته شده است.

در روز جهانی کاریکاتور قصد داریم به اهداف کاریکاتوریست‌ها بپردازیم. تنها هدف کاریکاتوریست‌ها خنداندن مردم نیست، بلکه از آن‌ها در رسانه‌ها به‌عنوان منبع بحث استفاده می‌کنند. با ظهور کاریکاتور سیاسی، کاریکاتوریست‌ها توانستند از کمیک و تصویرسازی به‌عنوان شکلی از گفتمان سیاسی استفاده کنند. اغلب برای انتقال تفسیر در مورد رویداد‌های جاری یا سیاست از کاریکاتور سیاسی استفاده می‌کنند. این موارد اغلب در صفحات سرمقاله روزنامه یا مجله منتشر می‌شوند.

برای سال‌های متمادی، کاریکاتور‌ها در مقایسه با سایر اشکال هنری کم اهمیت‌تر بودند. اما کار کاریکاتوریست‌ها بسیار مهم است که مورد توجه قرار نمی‌گرفت. این شکل هنری در میان نسل جوانی که از هنر و فرهنگ در بیان رسانه‌ای استفاده می‌کردند، محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

امروزه اینترنت به کاریکاتوریست‌ها اجازه می‌دهد افراد بیشتری را جذب کنند. در صورتی که در اوایل شروع کاریکاتور فقط چند کاریکاتور منتخب برای بخش کمیک یکشنبه یک روزنامه انتخاب شده بودند، دسترسی پیدا می‌کردند.

 امروزه هنر‌های دو بعدی که به کمیک معروف است در روزنامه‌ها، مجلات، کتاب‌ها، وب‌سایت‌ها، رسانه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها قابل مشاهده است. امروزه کاریکاتوریست‌هایی مانند جان برادلی و مارک بل، طرفداران آنلاین زیادی دارند.

به مناسبت روز جهانی کاریکاتور به معرفی برترین کاریکاتوریست‌های جهان پرداختیم. این کاریکاتوریست‌ها با آثار هنری خود توانستند تأثیر زیادی بر هنر کاریکاتور بگذارند. همچنین باعث پیشرفت این هنر جذاب و مفهومی شدند. هرکدام از این هنرمندان به شکل‌های مختلف بر انواع کاریکاتور‌ها تاثیرگذار بودند. در ادامه مهم‌ترین کاریکاتوریست‌های جهان را نام خواهیم برد.

معروف‌ترین کاریکاتوریست‌های دنیا:

آگوستینو کاراچی

ویلیام هوگارت بود

اونوره دومیه

توماس رولندسون

جیمز گیلری

جورج کرویک شانک

دیوید لوین

گیرمو موردیلو

نتیجه گیری

هنر کاریکاتور توانسته در سال‌های متمادی بر جامعه، فرهنگ و هنر جهان تاثیرگذار باشد. این هنر علاوه‌بر ایجاد سرگرمی و جذابیت، هنری مفهومی است که برای رساندن پیامی یا نقد موضوع یا فردی طراحی می‌شود.

کد خبر:228

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *