جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برخی از راهکارها برای آموزش فن بیان و اعتماد به نفس

اشتراک‌گذاری در:

سخنرانی برای بسیاری از افراد می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. حتی افراد حرفه‌ای هم ممکن است قبل از شروع سخنرانی مهم یا در حین انجام آن، دچار اضطراب شوند. اعتماد به نفس کلید موفقیت در سخنرانی است و با تمرین و تکنیک‌های مناسب می‌توان این مهارت را تقویت کرد. در این نوشته از مجله مکتوب، راه‌کارهایی برای افزایش اعتماد به نفس در سخنرانی و آموزش فن بیان و اعتماد به نفس وجود دارد. با مطالعه‌ این مطلب و توجه به نکات گفته شده در آن می‌توانید با اعتماد به نفس بیشتری در جمع سخنرانی کنید.

 آموزش فن بیان و اعتماد به نفس

قدرت اعتماد به نفس تأثیر بسزایی در فن بیان و سخنرانی دارد. اگر می‌خواهید در زمان گویندگی و صحبت‌های روزمره تسلط کافی بر نحوه‌ صحبت کردن خود داشته باشید در این بخش از آموزش فن بیان و اعتماد به نفس راه‌کارهایی کارآمد را معرفی کرده‌ایم. این راه‌کارها عبارت‌اند از:

۱. آمادگی و سازماندهی در آموزش فن بیان و اعتماد به نفس

اولین قدم برای اعتماد به نفس آمادگی است. آمادگی و سازماندهی ارائه، کنترل شما را بر شرایط افزایش می‌دهد و احتمال بروز خطا را کاهش پیدا می‌کند.

پیش از زمان برگزاری جلسه می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

از قبل، سالن و اتاقی که در آن ارائه خواهید داشت را بررسی کنید.

مطمئن شوید که حداقل یک روز قبل از سخنرانی، هرگونه مطلبی را که نیاز دارید، چاپ کنید.

برای مشکلات فنی مانند پخش نشدن ویدیو، از قبل نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید.

زودتر از زمان مشخص شده برای سخنرانی خود حاضر شوید.

2. تصویرسازی ذهنی مثبت

با تجسم ارائه با اعتمادبنفس و موفق، سطح اطمینان خود را تقویت کنید. واقعاً خود را در حال ارائه تصور کرده و از تمام حواس خود برای شکل‌گیری این تصویر ذهنی استفاده کنید. اگر متوجه شدید تجسم‌های شما منفی هستند، با تکیه بر تجربیات قبلی ارتباطات موفق، این سناریوهای منفی را به چالش بکشید. تصاویر منفی را با تصاویر واقع‌بینانه‌تر جایگزین کنید.

۳. مدیریت اضطراب

به خاطر داشته باشید که شما برای مسخره شدن دعوت به سخرانی نشده‌اید و مخاطبان مشتاق شنیدن صحبت‌های شما هستند. در آموزش فن بیان و اعتماد به نفس برای مدیریت اضطراب خود، موارد زیر بیان شده‌اند:
از مصرف بیش از حد کافئین قبل از ارائه خودداری کنید، زیرا کافئین محرک است و می‌تواند باعث افزایش اضطراب و لرزش شود.

موسیقی یا پادکستی را آماده کنید که به شما قدرت اعتماد به نفس می‌دهد و می‌توانید در مسیر رسیدن به محل ارائه به آن گوش دهید.

تنفس کنترل شده را از قبل تمرین کنید تا بتوانید قبل از رفتن روی صحنه آرامش خود را حفظ کنید.

اگر وقت دارید، قبل از ارائه ورزش کنید. ورزش اندورفین آزاد می‌کند که سطح استرس را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید.

مطمئن باشید که بعید است مخاطبان متوجه اضطراب شما شوند و با حفظ عزت نفس می‌توانید استرس خود را کنترل کنید.

۴. مکث کردن در آموزش فن بیان و اعتماد به نفس

یک تمرین اعتماد به نفس که در آموزش فن بیان و اعتماد به نفس وجود دارد، تمرین مکث کردن است. در طول ارائه، اگر متوجه شدید که خیلی سریع صحبت می‌کنید، مکث کنید و نفس عمیق بکشید. این کار باعث می‌شود مخطبان فکر کنند شما در حال منسجم کردن اطلاعاتی هستید که می‌خواهید بگویید.
همچنین می‌توانید برخی از مکث‌های خود را به صورت استراتژیک برنامه‌ریزی کنید. برای مثال بعد از بخش‌هایی پرسش‌هایی طراحی کنید و از مخاطبان خود سوال بپرسید. در این صورت ذهن آن‌ها را نیز درگیر کرده‌اید.
. تمرین کنید

یکی از نکات مهمی که در آموزش فن بیان و اعتماد به نفس وجود دارد تمرین زیاد است. زمانی که شما بر محتوایی که می‌خواهید ارائه دهید، تسلط کافی داشته باشید، مخاطبان شما را فردی با اعتماد به نفس در سخنرانی می‌بینند. برای تمرین مؤثر سخنرانی می‌توانید به نکات زیر توجه کنید:

فقط ارائه را نخوانید، همه چیز را تمرین کنید. یعنی به نحوه جابه‌‎جایی بین بخش‌ها و استفاده از وسایل کمک ‌آموزشی مسلط باشید.

ایستاده و با صدای بلند تمرین کنید، طوری که انگار در حال ارائه به مخاطب هستید.

زبان بدن و حرکات دست خود را تمرین کنید.

در مقابل دیگران تمرین کنید و از آن‌ها بازخورد بگیرید.

در حین ارائه از خود فیلم بگیرید و آن را تماشا کنید تا نقاط قوت و ضعف خود را متوجه شوید.

آزادانه بداهه‌گویی کنید تا در روز ارائه طبیعی‌تر به نظر برسید. ارائه خود را کلمه به کلمه حفظ نکنید، زیرا بی‌علاقه به نظر خواهید رسید و اگر تمرکز خود را از دست بدهید ممکن است تمام متنی که حفظ کرده‌اید را فراموش کنید.

کد خبر:688

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *