جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برای نخستین بار، یک زن رئیس خط هوایی ژاپن شد

اشتراک‌گذاری در:

خانم میتسوکو توتوری، به تازگی به عنوان ریاست خط هوایی ژاپن انتخاب شده است. این نخستین بار در تاریخ ژاپن است که یک زن در این پست قرار می گیرد.
به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از سایت بلد راه، او یک زن ۵۹ ساله است که کار خود را در حدود چهل سال پیش با عنوان مهماندار با این شرکت آغاز کرد. پس از سی سال سرمهماندار شد و بعد ها پست های بالاتری پیدا کرد. او که تنها دوسال در یک کالج زنانه تحصیلات عالی اش را گذرانده، در زمینه تعمیر و نگهداری هواپیما هم تجربه دارد تمام مدیران پیش از او یا خلبان بودند یا از بهترین فارع التحصیلان دانشگاه های معتبر.
علت انتخاب او “سطح بالای بینش و تجربه میدانی او در ایمنی و خدمات پرواز ” بویژه نقشی که در ایمن سازی پروازها در دوران کوید داشته، عنوان شده است.

به نظر می رسد “ایمنی” الویت خط هوایی ژاپن و ریاست جدید آن است. رئیس قبلی خط هوایی ژاپن JAL، گفته است خانم توتوری می تواند مشتری ها را در اولویت قرار دهد و در عین حال بهترینِ کارمندان ما را به نمایش بگذارد و ارزش گروه JAL را به عنوان یک رهبر برای دوره ای جدید، به طور پیوسته افزایش دهد.
خانم توتوری با تاکید بر این که برای انتقال اهمیت ایمنی به نسل بعدی احساس مسوولیت می کند و الویتش مشتریان هستند می گوید: “من قصددارم فقط خودم باشم. سالها کار کرده ام تا منطبق با تغییر ارزش ها عمل کنم تا مشتریان همچنان این خط هوایی را انتخاب کنند. ایمنی و
خدمات محور اصلی کار من بوده است.”

این یک پیروزی برای مبارزات برابری جنسیتی نیز به شمار می رود. رییس جدید خط هوایی ژاپن امیدوار است انتصاب او زنان کارمند را که با چالش های بزرگی روبرو هستند، تشویق کند تا با شجاعت قدمهای بعدی شان را بردارند.
او امیدوار است ژاپن به مکانی تبدیل شود که وقتی یک زن رییس می شود، مردم تعجب نکنند.
به باور خانم توتوری، هدف این است که بطور جدی تعداد زنان مدیر را افزایش پیداکند، اما این که خود زنان بخواهند فعال باشند بسیار اهمیت دارد! میتسوکو توتوری معتقد است هنوز ژاپن راه طولانی دارد تا افرادی مثل او بتوانند در پست های اجرایی قرار گیرند.

براساس گزارش جهانی شکاف  جنسیتی، در سال ۲۰۲۳ تنها ۱۲.۹ درصد از پستهای مدیریتی در اختیار زنان بوده است. دولت ژاپن قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ با حمایت از ارتقای زنان و ایجاد زمینه برای آن، ۳۰ درصد از پست های مدیریت ارشد شرکتهای بزرگ خود را برعهده زنان بگذارد. اما این انتخاب از این جهت اهمیت بیشتری پیدا می کند که به نظر می رسد تلاش ژاپن برای ارتقای وضعیت ضعیفش در مساله شکاف جنسیتی است. ژاپن در میان کشورهای گروه جی ۷ بدترین وضعیت را دارد همچنین دارای رتبه ۱۲۵ از بین ۱۴۶ کشور جهان است. در میان کشورهای منطقه خودش هم پس از میانمار و فیجی در رتبه اخر قرار دارد. به گفته کارشناسان، سنت ها، اداب و رسوم و فرهنگ موانع سختی بر سرراه ارتقای زنان در ژاپن است و این انتصاب یک نشانه مثبت است.

سفر و توریسم

برابری جنسیتی

توسعه یافتگی

کد خبر:299

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *