اهمیت ارتباط بین پزشکان و هنرمندان/گمشده ما آموزش است
یک فوق تخصص انکولوژی، بر اهمیت ارتباط بین هنرمندان و پزشکان برای بهبود شرایط جامعه تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از خبرگزاری مهر، میزگرد «هنر، جراحی و بیمار» با حضور جمعی از چهرههای فرهنگی، هنری و ورزشی، در دومین کنگره سالیانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران برگزار شد.
در ابتدای این میزگرد، مهدی یزدانی خرم نویسنده و روزنامهنگار، گفت: در فضای امروز جامعه ایران، همبستگی بین پزشکان و جراحان و هنرمندان و ورزشکاران به شدت مورد نیاز است. جامعه به بالهای خود بیش از پیش نیاز دارد.
مهرداد بهلولی دبیر دومین کنگره سالیانه انجمن جراحان عمومی ایران، با اشاره به فعالیتهای مؤسسه مهر و ماه، گفت: بر اساس تصمیم هیأت مدیره انجمن پزشکان عمومی ما در همین جا اعلام آمادگی میکنیم که به طور کامل با مؤسسه مهر و ماه همکاریهای لازم را داشته باشیم و اعضای هیأت مدیره حتی آماده هستند که جهت هرگونه کمک به نقاط محروم و دورافتاده کشورمان هم اعزام شوند.
احترام برومند مجری و برنامهساز با سابقه و پیشکسوت گروه کودک تلویزیون، اظهار داشت: من همواره به وجود پزشکان ایرانی افتخار کردهام و همیشه خدا را شکر میکنم که شما هنوز ایران را ترک نکردهاید و در کشور خودتان ماندهاید، هستید و به مردم خدمت میکنید.
حسین پاکدل بازیگر، مجری و برنامهساز هم در این میزگرد گفت: جراحان و پزشکان جزو طبقهای هستند که انسان همیشه آرزو میکند که ای کاش هیچوقت سر و کارش با آنها نیافتد ولی شخص خود من حداقل چهار پنج بار کارم به اتاق عمل کشیده شده و اگر امروز هستم، مدیون پزشکانی هستم که سلامتی را به من برگردانند.
وی اظهار داشت: واقعیت این است که جامعه ما به سلامت جسم بسیار نیاز دارد، اما اگر سلامت روح و روان نداشته باشد، این جسم سالم به هیچ دردی نمیخورد. اگر میبینید دوستان برگزاری این کنگره از تعدادی هنرمند هم دعوت کردهاند، نشانهای است از اینکه هنرمندان ما هم به نوعی جراح هستند. البته جراح روح و روان. آثاری که هنرمندان خلق میکنند، جامعه را به پیش میبرد. ما بدون هنر و اندیشه هیچ نیستیم حتی اگر سلامتترین جامعه را داشته باشیم.
در ادامه، امیر جدیدی بازیگر سینما و تلویزیون گفت: هر وقت میشنوم که یکی از نخبگان یا یکی از پزشکان تصمیم به مهاجرت از کشور گرفته است، تن و بدنم میلرزد. تلخترین چیز برای من، شنیدن خبر مهاجرت بزرگان و نخبگان کشورم است. من دست همه بزرگان و عزیزانی که میتوانند به این سرزمین خدمت کنند و حتی اسباب مهاجرت در بهترین نقاط دنیا هم برای آنها مهیا است ولی ماندهاند و به مردم ایران خدمت میکنند را میفشارم.
حسن عباسی متخصص ارتوپدی و هنرمند، گفت: من هم همیشه به دوستان جوانترم میگویم که ممکن است بعضی از لکهها بر روی لباسهای رنگی دیده نشوند ولی کوچکترین لکهای در لباس سفید ما پزشکان خیلی به چشم میآید.
امید رضایی پزشک و نویسنده گفت: همه ما میدانیم که سالها است پزشکان کشور ما وضعیت خوبی ندارند. خود من در این مورد نوشتهام که نسل جدید پزشکان، امید و انگیزه و در نتیجه کیفیت لازم را ندارند و آن دسته از آنها هم که کیفیت لازم را دارند، احتمالاً مهاجرت خواهند کرد.
وی افزود: من فکر میکنم که گمشده ما آموزش است. من به عنوان کسی که هفت سال پزشکی عمومی خواندهام، چهار سال تخصص داخلی و سه سال فوق تخصص انکولوژی هماتولوژی خواندهام که در مجموع ۱۴ سال میشود، معتقدم که غیر از آموزش علمی که همه آموزش میدهند ولی منش و آداب پزشک بودن را به صورت سیستماتیک آموزش نمیبینیم.
رضایی اضافه کرد: یکی از محاسن پزشکی برای من، این بوده که توانستهام از طریق پزشکی با هنرمندان آشنا شوم و بعضاً سعی کنم که یک کار بهتری برای هنرمندان انجام دهم چون من فکر میکنم که هنرمندان، ریههای جامعه هستند. مطمئن باشید اگر ارتباط بین هنرمندان و پزشکان بهتر شود، برای همه و برای جامعه خیلی بهتر است.
محمدمهدی رضایی، جراح، شاعر و عضو هیأت مدیره انجمن جراحان عمومی ایران، گفت: تعاریف مختلفی از هنر وجود دارد اما اثر ماندگار و هنرمند ماندگار یک خصوصیتی دارد که مثل تفاوت قهرمان با یک پهلوان است. خیلیها هستند که مدالهای ورزشی داشتهاند ولی کمتر جایگاهی بین مردم پیدا کردند.
وی افزود: در میان هنرمندان هم به همین شکل است. ما هنرمند کم نداریم ولی برخی از آنها به خاطر نوع زندگیشان، ماندگار شدهاند.