طبق گزارش جدید شاخص جهانی شادی، مردم آلمان نسبت به سال گذشته جایگاه بهتری کسب کردهاند و در رتبه ۲۲ شادترین کشورهای جهان قرار گرفتهاند. این در حالی است که در کشورهای شمال اروپا همچنان شادترین مردم دنیا زندگی میکنند.
به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز بر اساس “گزارش جهانی خوشبختی” (World Happiness Report) که اخیرا منتشر شده است، فنلاند برای هشتمین سال پیاپی به عنوان شادترین کشور جهان معرفی شد.
مردم کشورهای دانمارک، ایسلند و سوئد در شمال اروپا نیز در ردههای دوم تا چهارم “جدول خوشبختی” قرار گرفتهاند. آلمان نیز در ردهبندی جدید “شاخص جهانی خوشبختی” دو پله صعود کرده و به رتبه ۲۲ رسیده است.
بنا بر این گزارش، در این رتبهبندی علاوه بر رفاه اقتصادی، اعتماد متقابل نیز نقش مهمی ایفا میکند و این سطح از اعتماد، اغلب بالاتر از تصورات عمومی است.
در همین رابطه هلند نیز با صعود به رتبه پنجم، دوباره به جمع پنج کشور برتر بازگشته است. کاستاریکا (رتبه ۶) و مکزیک (رتبه ۱۰) نیز برای نخستین بار به جمع ۱۰ کشور شاد جهان راه یافتند.
سوئیس به عنوان شادترین کشور آلمانیزبان از جایگاه ۹ به ۱۳ سقوط کرد. این در حالی است که سوئیسیها سه سال پیش در رتبه چهارم قرار داشتند. اتریش نیز نسبت به سال گذشته سه رتبه افت داشته و در جایگاه ۱۷ قرار گرفته است.
چه عواملی در “گزارش خوشبختی” بررسی میشوند؟
گزارش مزبور هر سال توسط گروهی از محققان دانشگاهی، از جمله “مرکز پژوهشهای رفاه” (Wellbeing Research Centre) دانشگاه آکسفورد، منتشر میشود.
این گزارش بر اساس نظرسنجیهایی تنظیم شده و عوامل مختلفی مانند تولید ناخالص ملی، سلامت، آزادی فردی، سخاوت اجتماعی، میزان فساد و سطح اعتماد اجتماعی را ارزیابی میکند.
محققان در مطالعه فعلی تأثیر رفتارهای نوعدوستانه و روحیه همکاری اجتماعی بر خوشبختی را مورد بررسی قرار دادهاند. طبق یکی از یافتههای کلیدی این پژوهش، “اعتماد به مهربانی دیگران” تأثیر بسیار بیشتری نسبت به آنچه که تاکنون تصور میشد بر شادی افراد دارد و “مردم بسیار مهربانتر از آن هستند که اغلب گمان میرود.”
لارا بی. اکنین، روانشناس اجتماعی از دانشگاه سایمون فریزر کانادا و یکی از نویسندگان گزارش در این باره میگوید: «خوشبختی انسانها به روابط اجتماعی آنها، وابسته است. سرمایهگذاری در ارتباطات اجتماعی مثبت و رفتارهای خیرخواهانه نیز به افزایش رضایت از زندگی منجر میشود.»