توسعه زیرساخت‌ها برای افزایش گردشگر نیازمند تقویت توجه استانداران است

اشتراک‌گذاری در:

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسانه‌های غربی مدام در تلاشند تا تصویری نادرست از ایران را به دنیا مخابره کنند. نشان دادن چهره واقعی ایران به دنیا نیازمند استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌های اجرایی کشور است.

به گزارش پایگاه خبری پهنه پرواز به نقل از خبرنگار میراث‌آریا، نشست سراسری استانداران دولت چهاردهم با محور توسعه همکاری‌های مشترک امروز دوشنبه اول بهمن در سالن پیامبر اعظم (ص) تالار وزارت کشور برگزار شد.  

اسکندر مؤمنی وزیر کشور، سید رضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جمعی از استانداران ۳۱ استان کشور در این نشست حضور داشتند.

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این نشست گفت: حوزه میراث‌فرهنگی موضوع بسیار مهمی در تقویت حس وطن دوستی است. در چند دهه گذشته هیچ وقت میراث‌فرهنگی، در اولویت‌های نخست برنامه‌ریزی کشور نبوده دلیلش هم این است که کشور تمرکزش بر نفت، ارز و دلار بوده و طبیعی است که اولویتش به سمت میراث فرهنگی نرود. اما اکنون با گفتمان‌سازی، ما باید کانون توجهات را برای صیانت و بهره‌برداری از ظرفیت‌های میراث فرهنگی و اهمیت این موضوع متمرکز می‌کنیم.

صالحی‌امیری ادامه داد: ۲۶ اثر ناملموس و ۲۸ اثر ملموس ثبت جهانی شده داریم. هر سال می‌توانیم یک اثر ثبت کنیم برای استفاده بیشتر از ظرفیت‌های ثبت‌های جهانی برخی از پرونده‌ها را با همکاری کشورهای همسایه در دستور کار داریم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: دانش‌آموزان و دانشجویان ما باید بدانند که در متمدن‌ترین کشور دنیا زندگی می‌کنند.

او اظهار کرد: در جذابیت‌های گردشگری طبق شاخص‌های یونسکو جزء کشورهای برتر هستیم. در حال حاضر برای تحقق برنامه پنج سال توسعه از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم.  

صالحی‌امیری افزود: گردشگری سه مفهوم جذابیت، امنیت و زیرساخت را در دل خود دارد. ما در جذابیت گردشگری در ایران هیچ کم نداریم و هیچ استانی به استان دیگر در این موضوع اولویتی ندارد.

استانداران در قبال میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هر استانی مسئولند

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: استانداران در قبال میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هر استانی مسئولند و تقاضا دارم که استانداران تحقق برنامه پنج ساله توسعه را در دستور کار قرار دهند.  

او گفت: سیاست اصلی ما این است گردشگری را در نوار مرزی گسترش دهیم. در زمینه گردشگری سلامت با توجه به بسترها و امکانات موجود و ظرفیت‌های زیادی که در این زمینه داریم، می‌بایست کار مؤثر و اساسی انجام دهیم.

صالحی‌امیری بیان کرد: بنا داریم برنامه ۵ ساله و در سطح بعدی ۲۰ ساله را تدوین کنیم. مطابق برنامه هفتم تعهد داریم  تعداد گردشگران سلامت به ۲ میلیون نفر برسد و از این مسیر می‌توانیم ۶ میلیارد دلار درآمد کسب کنیم، در حال حاضر در حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار درآمد از گردشگری سلامت داریم.

شناسایی ظرفیت‌های بکر در حوزه گردشگری دریامحور 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: گردشگری دریایی یکی دیگر از جذابیت‌های گردشگری در دنیاست و ما باید روی گردشگری دریامحور که در برنامه هفتم توسعه به آن اشاره شده است متمرکز شویم.  

او افزود: در این رابطه از خرمشهر تا چابهار و از آشوراده در گلستان تا انزلی سیاست‌ها و ظرفیت‌های خود را تعریف کردیم، متأسفانه تاکنون از این ظرفیت‌ها کمتر استفاده شده است. باید به سرعت ظرفیت‌های گردشگری دریایی را فعال کنیم، ۳۰ درصد درآمد گردشگری کشورهای اروپای از طریق دریاست.

صالحی‌امیری ادامه داد: بزرگترین ظرفیت گردشگری مذهبی را بعد از عراق داریم. امسال گردشگری مذهبی ما به بالای ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار زائر خواهد رسید و ما دارای جایگاه دوم بعد از عراق هستیم، در این رابطه با کشور عراق همکاری‌های خوبی آغار شده است. در همه استان‌ها شاهد کشف ظرفیت‌های جدید گردشگری هستیم، تأکید داریم تا استانداران نقش راهبری میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری را در استان خود بر عهده بگیرند چرا که استانداران مسئولیت حاکمیت محلی را بر عهده دارند و می‌توانند نقش مؤثر در تحقق اهداف این حوزه ایفا کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تأکید کرد: در گردشگری مذهبی تمرکز ما ابتدا بر روی مشهد مقدس و بعد سایر اماکن مقدس است.

صالحی‌امیری از آغاز پرواز مستقیم بحرین به ایران خبر داد و گفت: همچنین افزایش پرواز مستقیم از کویت و عربستان در دستور کار قرار داد و مردم این کشورها متقاضی برای سفر زیارتی به ایران هستند.  

کد خبر:1571

نظرات ارزشمند شما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *